گیاهان آپارتمانی

با استفاده از این وبلاگ با بسیاری از گیاهان آپارتمانی آشنا شوید

گیاه کاردنیا

مشخصات: 

اسم علمی گیاه Gardenia Jasminoides ، از خانواده Rubiaceae  میباشد این جنس از 25 گونه ممختلف، ازگیاهان همیشه سبز درختچه ای و یا درخت كوچك، تشكیل شده است. معمولا ارتفاع وگسترش گونه مذكور به 60تا 120 سانتی متر می رسد. بومی چین می باشد و برگهای سبز تیره ، براق و نیزه ای دارد. گل های َآن منفرد، سفید و معطر است و از اواخر بهار تا اواخر خرداد ظاهر می گردد. گاردنیا را می توان، در تابستان ، خارج از گلخانه یا آپارتمان و در فضای باز قرار داد. این گیاه احتیاج به یك دوره خواب زمستانی دارد و باید در این مدت درجه حرارت 12 درجه سانتیگراد باشد.

مراقبت:

 گاردنیا به نور زیاد، حرارت بالا، آبیاری معمولی، رطوبت هوای 50 تا 70 درصد و خاك اسیدی احتیاج دارد.

کود: 

كود مورد نیاز این گیاه را می توان به میزان 2 گرم در لیتر ، هر هفته یكبار، از اسفند تا آبان مورد استفاده قرار داد.

خاک:

 مخلوطی از خاك جنگلی ، ماسه و كود حیوانی برای رشد گاردنیا مطلوب است این خاك باید فاقد مواد آهكی باشد.

ازدیاد: 

از اواسط تا اواخر بهار، می توان گاردنیا را تكثیر كرد. برای این منظور، قلمه های انتهایی ساقه را كه طول 8 تا 10 سانتیمتر، با قیچی باغبانی جدا كنید و در پودر هورمون ریشه زایی فرو ببرید. سپس هر یك را در گلدانی با قطر دهانه 9 سانتیمتر حاوی كمپوست با پایه پیت، قرار دهید. آنها را با كیسه پلاستیكی شفاف بپوشانید و دما را حدود 18 تا 20 درجه سانتیگراد نگه دارید و دقت كنید كه خاك به اندازه كافی مرطوب باشد. پس از دو ماه ریشه دهی انجام خواهد شد، بعد از آن، گیاه را یه گلدان با قطر دهانه 11 تا 13 سانتی متر، حاوی كمپوست گلدانی با پایه پیت، مناسب گیاهانی كه به PH  پایین احتیاج دارند، بكارید.

عوارض و درمان:

 در صورتی كه گیاه پژمرده شده و غنچه ها ریزش نمایند، باید گلدان را به محل گرمتری ببرید و اجازه دهید سطح خاك قبل از آبیاری خشك شود، زیرا این عارضه در اثر هوای سرد و مرطوب حادث می شود اگر مشاهده كردید برگ كم رنگ شده اند و لكه ای دیسك مانندی روی آنها به چشم می خورد، برگهای گاردنیا را با سم حشره كش نفوذی سمپاشی كرده و پس از 48 ساعت دیسكها را با پارچه نرم پاك كنید . برگهای گاردنیا دراثراملاح وجود درآب یا خاك و یا كمبود آهن، زرد میشوند فقط رگبرگها سبز باقی می مانند. زخمهای پنبه ای سفید، روی برگها و در قاعده آنها نیز نتیجه  فعالیت حشره ای آفت است. با سم حشره كش نفوذی، هر دو هفته یكبار، گیاه را سمپاشی كنید. تشنگی مفرط در تابستان باعث ریزش برگها می شود.سعی كنید سطح خاك را همیشه مرطوب نگه دارید. رطوبت بالای محیط می تواند گلها را زرد كند. اگر جریان ملایم هوا را برقرار كنید مشكل بر طرف می شود. گیاه سالم در اثر املاح موجود در آب و یا عدم رطوبت كافی، غنچه هایش را از دست می دهد، همچنین در اثر غبار پاشی روی گلها، آنها رنگ خود را از دست می دهند. اگرهم دیدید برگهای جدید ریز هستند ، گیاه از كمبود عناصر غذایی رنج می برد. هر دو هفته یكبار آن را تغذیه مصنوعی كنید.

[ دو شنبه 2 دی 1392برچسب:, ] [ 19:31 ] [ مدیر وبلاگ ] [ ]
گیاه گلوکسینیا

مشخصات:

 اسم علمی این گیاه Gloxinia speciosa، از خانواده  Gesneriaceae  میباشد. این جنس دارای 20 گونه مختلف ازگیاهان علفی با ریشه های غده ای است. گونه مورد نظر كه بیشتر به عنوان گیاه گل در آپارتمانی استفاده می شود، بومی برزیل است و ارتفاع آن به 20 تا 25 سانتیمتر و گسترش آن به 30 سانتیمتر می رسد. گیاه گلوكسینیا تقریبا بدون ساقه با برگهای مستطیلی تخم مرغی، به رنگ سبز تیره و آبدار و مخملی، میباشد. گلهای این گیاه بنفش یا ارغوانی بوده و از اواسط بهار تا اواخر تابستان ظاهر می شوند.

مراقبت: 

گلوكسینیا به نور متوسط، گرمای زیاد، آبیاری فراوان، رطوبت محیطی 50 تا 90 درصد و خاك كمی اسیدی احتیاج  دارد.

کود:

 كود مورد نیاز این گیاه را می توان به میزان 3 گرم در لیتر ، هر هفته یكبار، از اوائل بهار تا زمان گل دهی، مصرف كرد.

خاک:

 مخلوطی از خاك برگ و ماسه به نسبت مساوی، خاك مطلوبگلوكسینیا است.

ازدیاد:

 وقتی این گیاه گل داد، باید به تدریج آب دادن را كم كنیم به طوری كه هنگام زرد شدن برگها آبیاری كاملا قطع شده باشد. آنگاه غده ها را از خاك درآورده و درمحلی خشك و سرد نگه داری كنید. گلوكسنیا از طریق قلمه برگی، تقسیم بوته و كاشت بذر تكثیر می شود. روش كاشت بذر، بهترین روش می‌باشد. در روش قلمه گیری برگ‌دار اوایل تابستان ، برگها را با دقت ازگیاه جدا كنید. دمبرگها راباحفظ 4 تا 5 سانتیمتر از طول آن ، كوتاه كرده و در پودر هورمون ریشه زایی فرو ببرید. سپس در گلدانی باقطر دهانه 9 سانتیمتر حاوی كمپوست گلدانی با پایه پیت بكارید. روی قلمه ها رابا كیسه پلاستیكی شفاف بپوشانید و آنها را دردمای 20 درجه سانتیگراد و نورمناسب نگاه دارید 4 تا 6 هفته بعد ریشه دهی انجام می شود. همچنین می توانید برگ را روی بافت نرم و صاف برگ برگردانید سپس برشهای تمیزی میان رگبرگهای اصلی ایجاد كنید سپس برگ را به حالت طبیعی برگردانید روی سطح خاك درسینی بذر بخوابانید و خاك را مرطوب كنید. روی سینی را با كیسه پلاستیكی شفاف بپوشانید. 4 تا 6 هفته طول می كشد تا ریشه دهی صورت بگیرد وآنگاه میتوانید گیاهچه را منتقل كنید. برای كاشت بذر نی، در اواسط بهار، بذرها را به طور پراكنده در سینی بذر حاوی كمپوست بذر و قلمه بكارید . سپس با پوشش پلاستیكی یا شیشه ای آن ار بپوشانید و در دمای 21 درجه سانتیگراد نگاهداری كنید. پس از 4 تا 6  گیاهچه رشد میكنند. و بزرگ میشوند سپس هرجوانه را در گلدانی با قطر دهانه 6 تا 9 سانتیمتر، حاوی كمپوست گلدانی با پایه پیت، بكارید دقت كنید كه خاك همیشه مرطوب باشد و نور كافی به گیاه برسد.

[ دو شنبه 2 دی 1392برچسب:, ] [ 19:25 ] [ مدیر وبلاگ ] [ ]
گیاه حسن یوسف

مشخصات:

 اسم علمی یوسف Coleus blumei ،از خانوده Labiatae   می باشد. این جنس داری 150 گونه از گیاهان همیشه سبز چند ساله یا دائمی است. این گونه بومی جاوا بوده  ارتفاع آن به بیش از 40 سانتی متر و گسترش آن نیز به بیش از 25 سانتی متر می رسد این گیاه گرچه دائمی است ولی هنگام فصول سرد اگر خارج از گلخانه یا آپارتمان نگاه داری شوند از بین خواهند رفت. برگهای زیبایی ان به رنگهای مخلوط قرمز، سفید ، سبز، زرد و قهوه ای دیده می شود برای این كه یك گیاه بوته ای از این گونه به دست آوریم. گلهای كوچك و آبی رنگ آن را باید هنگام ظهور  پنسمان یا قطع كرد. این گونه دارای واریته های بسیاری است كه هر كدام دارای برگهایی به رنگها یا مخلوطی از رنگهای مختلف می باشد.

مراقبت:

 حسن یوسف به نور زیاد، گرمای زیاد، آبیاری فراوان، رطوبت هوای 50 تا 70 درصد و خاك قلیایی احتیاج دارد.

کود:

 كود مورد نیاز حسن یوسف را می توان به میزان، 3 گرم در لیتر، هر دو هفته یكبار، از فروردین تا مهر ماه، مورد استفاده قرار داد.

خاک:

 مخلوطی از خاك باغچه، خاكبرگ و ماسه، خاك مناسب رشد این گیاه است.

ازدیاد:

 گیاه حسن یوسف با دو روش قلم زدن مستقیم  ریشه دهی در آب ، تكثیر می شود. از اواسط تابسان تا اواخر پاییز ، قلمه های انتهایی ساقه را به اندازه 5 تا 8 سانتیمتر ، به آرامی جدا كنید، ساقه های نازك و گوشتی قلمه را فشار ندهید. می توانید از پودر هورمون ریشه زایی استفاده كنید، اگرچه خیلی هم لازم نیست. سپس قلمه ها را در گلدانی با قطر دهانه 9 سانتیمتر، حاوی كمپوست گلدانی قرار دهید . در دمای 18 تا 20 درجه سانتیگراد و نور مناسب نگاه دارید.مراقب باشید كه هرگز خاك گلدان خشك نشود. قلمه ها بعد از 10 تا 14 روز از تابش مستقیم خورشید قرار دهید. زمانی كه قلمه ها ریشه داد آنها را بیرون آورده و در گلدانی با قطر دهانه 9 سانتیمتر حاوی كمپوست با پایه پیت قرا دهید. باید دقت كنید كه ریشه ها شكسته یا كنده نشود.

[ دو شنبه 2 دی 1392برچسب:, ] [ 15:22 ] [ مدیر وبلاگ ] [ ]
گیاه بنت القنسول

مشخصات:

 اسم علمی بنت القنسول Euphorbia pulcherrima ، از خانوادهEuphorbia می باشد.این گونه بومی مكزیك است و ارتفاع آن به یك متر وگسترش آن به 45 سانتی متر می رسد. برگهای آن بیضوی، سبز روشن با لبه صاف یا كمی دالبر دار دیده می شود. گلهای بنت القنسول به وسیله تعداد زیادی براكت بیضوی احاطه شده اند. گلها وبراكته ها در اواخر پاییز ظاهر می شودند. براكته ها معمولا قرمز رنگ بوده ولی به رنگ های سفید و صورتی نیز وجود دارند. 
مراقبت:

 بنت القنسول به نور متوسط تا زیاد گرمای معمولی، خاك همیشه خیس، رطوبت هوای 50 تا 70 درصد و خاك قلیایی احتیاج دارد. 
کود:

 كود مورد نیاز این گیاه را میتوان به میزان 3 گرم در لیتر هر هفته یكبار از خرداد تا آبان ماه مورد استفاده قرار داد. 
خاک:

 مخلوطی از خاك برگ و خاك جنگلی برای رشد و نمو این گیاه مناسب است. 
ازدیاد:

 گیاه بنت القنسول را می‌توان از اواسط بهار تا اوایل تابستان، زمانیكه براكته های صورتی، قرمز و یا كرم رنگ تولید می كند، تكثیر كرد. در این زمان گیاه شروع به تولید ساقه های جدید میكند و شما می توانید با یك چاقوی تیز قلمه های انتهایی ساقه را جدا كنید. سپس آنها را در پودر هومون  ریشه زایی فرو ببرید و هر كدام را در گلدانی با قطر دهانه 6 سانتیمتر  بکارید.

[ دو شنبه 2 دی 1392برچسب:, ] [ 15:18 ] [ مدیر وبلاگ ] [ ]

طراح قالب: آوازک

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه